Goji Och Viktminskning

Be Sociable, Share!

  goji och viktminskning

  Goji, det magiska superbäret från öst, sägs nu kunna bota viktminsknig. Stämmer det verkligen? Fetma är den största livsstilssjukdomen i västvärlden idag och otaliga typer av forskning ägnas åt att hitta nya viktminskningspreparat. Olika mer eller mindre hälsovådliga hälsokurer går ut på att tappa vikt så snabbt som möjligt. Vad exakt är det då som goji har som gör det till ett så effektivt viktminskningspreparat?
  De största orsakerna till viktökning är två dåliga livsstilsval: det första är liten eller ingen kontroll över aptiten, särskilt suget efter mat med mycket socker och stärkelse, för det andra en stillasittande vardag med liten eller ingen motion. De flesta överviktiga personer stämmer båda in på. Problemet med livsmedel som innehåller mycket stärkelse och socker är att de har ett mycket högt glykemiskt index, vilket ökar blodsockernivåerna i kroppen dramamtiskt. Efter ökningen kommer en dipp, som ytterligare ökar sockersuget, så är man fast i en ond cirkel.

   

  Omvänt är livsmedel med lågt glykemiskt index eller GI bättre för att det håller blodsockernivåerna på en jämn nivå. Goji har ett lågt GI på 29 (jämfört med det högsta värdet 100), och skapar inte sug efter fler tomma kalorier.

  Gojibär har också stora mängder krom, vilket också främjar viktminskning, och det kontrollerar också blodsockernivån. Det här mineralet har också i studier visat att det bevarar muskelmassan i kroppen. Några av orsakerna alltså att ta gojibär om du vill åstadkomma viktminskning och bättre hälsa generellt.

  Be Sociable, Share!