Goji, Viktminskningsmedlet

Be Sociable, Share!

  Gojibär och viktminskning

  Goji, även kända som vargbär, växer naturligt i Mongoliet, Kina och delar av Himalaya. De torkade röda bären, goji har en aningen syrlig smak, har använts i traditionell medicin i dessa delar av världen över sex tusen år. Även om dessa bär har använts vid behandling av olika åkommor, allt från att förbättra synen till fertilitetsproblem, så är det förmågan som goji anses ha, att bidra till viktminskning som har rönt stort intresse. Goji har ökat enormt i popularitet de senaste åren och hyllas av Hollywoodkändisar, som Oprah och Madonna. Men vad kan det vara som gör goji till ett så effektivt vitminskningsmedel? Låt oss ta en titt på det.
  Goji som viktminskning

  Den största orsaken till fetma är våra livsstilsval. Viss föda triggar vårt sötsug och behov av snabba kolhydrater. Livsmedel med ett högt glykemiskt index, bidrar med de här tillstånden. Det blir alltså en ond cirkel, ju mer sött vi äter, desto mer vill vi ha. Men var kommer då goji in i bilden? Jo, det är nämligen så, att goji har ett mycket lågt glykemiskt index, 29 närmare bestämt, då har man 100 som jämförelsetal, vilket representerar glukos.
  Goji är bra för viktminskning

  Goji har dessutom mycket hög fiberhalt, och de innehåller krom, som kontrollerar sötsuget. Tar man ett livsmedel med lågt glykemiskt index, bidrar det till att sänka GI även på det andra man äter. Så att tillsätta goji i maten, dricka gojijuice eller brygga te på gojibären, är ett mycket effektivt sätt att sänka GI och därmed viktminskningen.
  Be Sociable, Share!