Vad är Goji?

Be Sociable, Share!

  Goji är gott

  Goji är ett bär som väl de flesta känner till numer, många har ju hört talas om dem som en del av kategorin ”super foods” maten som innehåller antioxidanter och mineraler, som helt enkelt anses göra oss starkare, snyggare, smartare.
  Goji är ett bär som växer på vinstocksliknande buskar och som kan växa sig flera meter höga i varmt klimat. Dock är goji en tålig växt, som även kan odlas hos oss i Sverige. Enligt sägnen upptäcktes gojibäret av tibetanska munkar, som drack vatten ur en brunn, där gojibär hade fallit ifrån den intilliggande gojibärsbusken. Munkarna var långlivade och friska och man upptäckte på det sättet, gojibärets nyttoegenskaper.
  Goji (Lycium barbarum) är i grunden ett Asiatiskt (från Tibet och Mongoliet) bär med lila-blå blommor och röda milt sötsyrliga frukter. Goji kan också drickas som juice, eller så brygger man te på bäret, genom att slå hett vatten över några bär i en kopp.

  Goji från Tibet

  Fördelarna med Goji

  Goji innehåller stora mängder vitaminer, mineraler och aminosyror, så det är mycket bra att ta gojibär dagligen i någon form. Det som är bra att tänka på, är att det bör vara goji i dess naturliga form, alltså som sådana i mat eller som osötad juice.

  Goji och pms

  Det finns inga studier i detta som vi känner till, men goji har använts i traditionell medicin mot pms-besvär och menstruationssmärtor.
  Be Sociable, Share!