Vad Är Gojibär?

Be Sociable, Share!

  Gojibär börjar bli välkänt för de flesta numera. Gojibär är från början ett kinesiskt bär, men konsumeras nuförtiden i många delar av världen. Gojibär kallas också för vargbär ibland. Gojibär har använts i Kina i mer än femtusen år, både som mat och medicin. Den anses ha hälsofrämjande egenskaper och gojibär är faktiskt ett av de näringsrikaste födoämnena som finns.

  Gojibär

  Näringsämnen och aminosyror i gojibär

  Gojibär innehåller en stor mängd aminosyror och andra näringsämnen. 18 aminosyror, 21 spårämnen och dessutom många vitaminer och mineraler. Gojibär innehåller 500 gånger mer C-vitamin, mer järn än spenat och mer betakaroten än morötter. Goji bär innehåller mineraler som kalcium, magnesium och vitaminerna B1, B2, B6 och E-vitamin, som normalt finns i korn och frön men sällan i frukt.
  Den innehåller även fytoner, ett ämne som hjälper kroppen att ta upp antioxidanter. Gojibäret innehåller dessutom hela 13% proteiner.

  Gojibärets traditionella användning.

  Gojibären har historiskt använts för olika tillstånd som anemi, hosta och inflammation. Det har också använts för att förbättra immunförsvaret, skydda levern och förbättra synen. Bortsett från botande egenskaper anses Gojibär ha en positiv effekt på hälsa och välbefinnande, som ökad livslängd, ökad vitalitet och sexuell förmåga.

  Antioxidanter skyddar mot fria radikaler, som skadar celler och DNA, vilket ökar risken för cancer och ökar åldrandeprocessen. Den höga nivån av antioxidanter i Goji bär säkerställer att åldrandeprocessen bromsas upp. Vidare inom den traditionella kinesiska medicinen anses den skydda mot diabetes, högt blodtryck, hjärtsjukdomar, stroke och Alzheimers.

  Goji är ett bra bär

  Gojibär växer med vinstockar når upp till 4 m i höjd. De skördas genom att bären skakas ner på en matta man lägger under busken. De torkas sedan i skuggan

  Gojibär smakar ungefär som russin. Man kan äta dem som det är eller blanda dem i bakverk. I Kina och Tibet är det vanligt att man blötlägger dem i hett vatten och sedan dricker vattnet.

  Be Sociable, Share!